Борисов изрази съмнение, че БСП стои встрани от сформирането на служебен кабинет

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изрази съмнение, че БСП стои встрани от сформирането на служебен кабинет. На среща между правителството и бизнеса Борисов заяви, че новоизбраният президент Румен Радев няма как да сформира сам служебен кабинет:

Свръхчовек да е, той няма как, няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш, но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща.

Бойко Борисов заяви още, че е подал оставка като министър-председател заради морал. Ако не са били решенията на предишни кабинети, неговото правителство е щяло да има възможността да инвестира много повече.

За 800 милиона можем да купим абсолютно всички нови влакове и локомотиви и хората да се возят удобно, но тези пари заминаха. Защо заминаха? Защото хората гласуваха за грешни правителства. Трябва да им се каже, когато са гласували грешно, защо е грешно.

Борисов допълни, че управлението в коалиция е много трудно.

По-добре е следващият кабинет да управлява дори с малцинство, отколкото в размита коалиция, каза още премиерът в оставка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47