Историята на президентската институция ще бъде показана в откритата днес Президентска библиотека

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев откри Президентска библиотека на "Дондуков" 2, която ще съхранява историята на институцията. 

Президентската библиотека ще помогне за да се запознаем с историята на българската държавност, с историята на президентската институция. В президентската библиотека ще има не просто само книги. Тук ще има всичко, което може да разкаже и да покаже на българите историята на президентската институция. Тук ще се пазят подаръци на българските президенти. Ордени и медали на българските президенти. Ще има специален архив. Ще се радвам новоизбраният президент Радев, който ще стане неин стопанин само след няколко дни, нека и той да я надгради.

Президентската библиотека ще съхранява духа на българската демокрация, каза при откриването президентът Петър Стоянов:

Сега разбирам, защо моят офис ми изглежда странно опустял, защото всичките мои неща се преместиха тук на "Дондуков" 2. Историята на президентската институция в България е всъщност част от историята на българската демокрация. България за първи път се сдоби със свой президент след рухването на комунистическата система. В тази библиотека всъщност ще се съхранява духът и на президентската институция, и духът на българската демокрация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47