Засилени проверки за използването на забранени устройства от ловците на птици

Текат засилени проверки за използването на забранени устройства от ловците на птици. Те се извършват в района на Шабла и Дуранкулак. 

Проверките за използването от ловците на забранени устройства за звуково примамване на птици се провеждат от дирекциите по горите и Българското дружество за защита на птиците.
Съществува забрана за използването на звукозаписи, електрически и електронни уреди, които привличат птиците, с цел тяхното отстрелване. Забраната е съгласно разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие и Закона за лова и опазването на дивеча.
Превишаването на нормата на отстрел за водоплаващ дивеч е една от основните заплахи за птичите популации в световен мащаб. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47