Румен Радев заминава на работно посещение в Брюксел

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в Брюксел – първата му визита като държавен глава. 

При първата визита след встъпването си в длъжност президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Държавният глава ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

Утре Радев ще се срещне с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Президентът ще посети и Върховното главнокомандване на обединените въоръжени сили в Европа в Монс. Радев ще разговаря на четири очи и с генерал Къртис Скапароти, върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, и ще се срещне с българските военнослужещи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47