Летището в Хамбург отново беше обгазено с лютив спрей

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Летището в германския град Хамбург отново беше обгазено с лютив спрей. Вчера се наложи два терминала там да бъдат евакуирани, докато бъде изяснено за какъв газ става дума. Намерени бяха празни флакони от спрей за самозащита. Все още е ясно още кой ги е използвал.

Газът се разпространява по климатичната инсталация. Властите откриха вчера кутия с празни флакони в едно от кошчетата при проверката на багажа.

Пожарната изключи вероятността да става дума за атентат, но днес отново се е появи лютив газ в терминалите макар и в по-малки количества. Не се е наложило затваряне на летището и евакуация като вчера.

В неделя от газа пострадаха 68 души, които са се оплакали от зачервени очи и задушаване. Полицията разследва следи в няколко посоки.

Става дума не за детска шега, а за застрашаване на човешкото здраве и последствията за извършителя ще са сериозни, заяви говорител на полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Празна опаковка от газов спрей е открита на летището в Хамбург

В сградата на летището в Хамбург е намерена празна опаковка от газов спрей. По-рано днес летището беше временно затворено заради изтичане на неизвестно вещество, раздразнило очите и предизвикало дихателни проблеми при около 70 души, предадоха Франс прес и..

публикувано на 12.02.17 в 17:56
Полицаи на летището в Хамбург

Летището в Хамбург беше затворено заради намиране на подозрителна субстанция

Властите в Германия за кратко затвориха летището в Хамбург, след като изтичане на корозивна субстанция причини очни раздразнения и затруднения за дишането на около 50 души. Инцидентът е станал в зоната, където багажът на пътниците е сканиран и проверяван от..

обновено на 12.02.17 в 15:42
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47