Служебното правителство отчете добри финансови резултати през първия месец от работата си

Министрите определиха размера на великденските добавки към пенсиите за бедните пенсионери

| обновено на 01.03.17 в 14:43
Снимка: БТА


Служебното правителство отчете добри финансови резултати през първия месец от работата си. Премиерът Огнян Герджиков даде добра оценка и на подготовката на изборите на 26 март.

С традиционното раздаване на мартеници, честитки и пожелания за Баба Марта започна днешното правителствено заседание. Герджиков се обърна към министрите:

Дано март се окаже хубав месец за всички ни, да сме здрави, за да можем успешно са си свършим работата.

Добри финансови резултати за първите два месеца на тази година, което е заслуга и на преходния кабинет. Това отчете служебният премиер Огнян Герджиков за месец на поста.

1 милион 290 хиляди пенсионери, чиито пенсии са до 314 лева, ще получат ще получат великденски добавки от 40 лева добавки, стана ясно от думите на Герджиков. Служебният кабинет работи и за облекчаване на бизнеса: 

Ние можем да направим това, което през последните години се прави, а именно великденски добавки за пенсионерите с пенсии под 314 лева, което ще коства на бюджета 51 милион и няколко стотин хиляди лева. Работната група, която назначих, изготви проект за постановление, което вече е готово. В момента върви на съгласувателен режим и съгласно това постановление се слага лимит на таксите за вписвания, тъй като те към момента играят ролята на скрити данъци, което е в нарушение на две директиви на Европейския съюз. 

Вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за подготовката на изборите на 26-и март посочи, че процесът върви нормално:

Темата с машинното гласуване – знае се какъв е резултатът, знае се през какъв процес премина Централната избирателна комисия и какво е тяхното решение. Мисля, че на този етап можем да бъдем спокойни, че конституционното право на българските граждани да гласуват при равни условия ще бъде спазено, като се използва познатия ни досега метод - използването на хартиени бюлетини.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Мира Стефанова, излъчен в предаването "12+3".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47