Данни на НАП и Агенция "Митници": Над 3,2 млрд. лв. са събраните приходи от края на януари до 20 март 2017 г.

Снимка: БГНЕС

Над 3,2 млрд. лева са събраните приходи от края на януари до 20 март тази година, сочат данните на Националната агенция за приходите и Агенция "Митници“. Това съобщи след заседанието на правителството говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева:

Спрямо същия период на миналата година постъпленията нарастват с 220 милиона. В номинална стойност най-голямо увеличение е при приходите по бюджетите на Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса - 123,5 милиона лева, следван от приходите от данъка върху добавената стойност - 113,8 милиона лева, приходите от корпоративен данък - 27,8 милиона лева и приходите от данъци върху доходите на физически лица - 30,5 милиона лева.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47