Радев: България не приема и не дава уроци по демокрация

| обновено на 24.03.17 в 07:12
Снимка: БГНЕС

България не приема и не дава уроци по демокрация. Така държавният глава Румен Радев коментира днешното изказване на турския президент Реджеп Ердоган, в което той разкритикува "натиска, който е оказван на живеещите в България турци преди изборите". 

България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. И нещо важно – всеки държавник трябва да научи уроците по история и география.

Искам да ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции,
коментира президентът Радев заявеното от турския държавен глава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЕС иска от турския посланик в Брюксел обяснения за изказване на Ердоган

Европейският съюз е поискал обяснение от посланика на Турция в Брюксел относно последното изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган , стана ясно от говорителя на Еврокомисията Мая Коциянчич : Поискахме от турския постоянен..

публикувано на 23.03.17 в 16:33
Реджеп Ердоган

Ердоган критикува натиска спрямо българските турци преди изборите

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува натиска, който е оказван на живеещите в България турци преди изборите, съобщава Ройтерс. Турският президент обвини страната ни за екстрадирането на турски граждани в навечерието на парламентарните избори в..

публикувано на 23.03.17 в 15:55
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47