Швейцария предупреди Анкара да не шпионира турски имигранти

Дидие Буркхалтер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер каза на турския си колега, че страната му ще следи внимателно дали Анкара не шпионира незаконно турски имигранти преди референдума на 16 април за разширяване на правомощията на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс.

На среща с турския външен министър Мевлют Чавушоглу Буркхалтер изрази притеснения, че Турция може би използва разузнавателната си мрежа да следи турски граждани в Швейцария преди вота. Швейцарски депутат неотдавна внесе жалба, в която се твърди, че критици на Ердоган, базирани в Швейцария, са били заплашвани с физическа саморазправа, отбеляза ДПА.

Чавушоглу пристигна в Швейцария да се срещне с турски граждани в посолството на страната си и да разговаря с швейцарския си колега.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47