Габровският окръжен съд заведе иск на общината срещу местното топлофикационно дружеств

Снимка: БГНЕС

Общината в Габрово е завела съдебен иск срещу местното топлофикационно дружество заради системно неизпълнение на задълженията му към абонатите. Делото ще се гледа в Габровския окръжен съд.

Към съдебния иск на габровската община са се присъединили обществени клиенти на Топлофикация. Какви действия могат да предприемат засегнатите частни потребители, ще стане ясно след първото заседание по делото през май.

Чрез иска вносителят цели съдът да установи, че дружеството  не изпълнява своите задължения и не доставя качествена услуга, за което ТЕЦ-ът да бъде осъден  да обезщети абонатите си за изминалия отоплителен сезон и да приведе топлопреносната мрежа в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47