Университети и институт към БАН ще получат над 5 милиона лева

Снимка: УНСС

Седем университета и един институт към БАН ще получат над 5 милиона лева за подкрепа на студенти, докторанти и учени, съобщават от просветното министерство.

Помощ ще получат Химико-технологичният и металургичен университет, Висшето военноморско училище, Университетът за национално и световно стопанство, Националният военен университет "Васил Левски", Международното висше бизнес-училище и Институтът по физико-химия към БАН.

Целта е да бъде стимулиран интересът на студенти и учени към научните изследвания. Очаква се 500 млади учени да получат подкрепа за научно-изследователска дейност, а 300 студенти да участват в програми за мобилност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47