Росен Плевнелиев притеснен от грешките, допуснати от Румен Радев през последните месеци



Президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев критикува част от работата на наследника си Румен Радев и назначения от него служебен кабинет. Той каза, че подкрепя Радев, защото иска институцията да успее, но е притеснен от грешките, допуснати от Президентството последните месеци:

Най-голяма от грешките, които видях, е идеята за ограничаване изборни права на българските граждани. Това безспорно ще създаде един голям проблем на българският президент и може да прерасне и в стратегическа грешка, от която аз се надявам той да се предпази.

Служебният кабинет се е справил със задачата да организира избори, каза Плевнелиев, но посочи и грешките в работата:

Случилото се в Министерството на регионалното развитие за мен е скандал от мащаба на "Батко и Братко". Част от чистките в министерствата бяха абсолютно ненужни, на областни управители.
Президентът Радев остави у нас усещането, че имаше постоянен и прекомерен натиск от страна на президентската институция към служебното правителство.


Плевнелиев се надява, че новото правителство ще изпълни целия си мандат: Надявам се да има ясна коалиционна формула, която да бъде обяснена на народа.
Като оценка за Бойко Борисов Росен Плевнелиев заяви: Той има в момента заряд на доверие, но той трябва да носи една отговорност, която дори и досега не му се налагаше да носи. Ще му бъде много по-тежко. В света става изключително турбулентно и трудно. На Балканите също.




Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47