Продължават политическите консултации при президента

| обновено на 25.04.17 в 08:06
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации с парламентарно представените партии, преди да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство.

Държавният глава ще разговаря поотделно с представителите на парламентарните групи на "БСП за България" и ГЕРБ.

На политическите консултации вчера президентът призова партиите да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху решаването на важните за обществото теми.

Според Румен Радев нови парламентарни избори в момента ще имат негативен ефект за страната.

Партия "Воля" потвърди, че ще подкрепи правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти". ДПС е против крайни националисти да участват във властта и предлага отговорните партии в Народното събрание да съставят програма за управление до края на българското председателство на Европейския съюз. Според Обединените патриоти страната има нужда от стабилност и от успешен 4-годишен управленски мандат.

След консултациите с петте партии, президентът трябва да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство. На днешната среща на Румен Радев с най-голямата парламентарна група ще стане ясно кога ще стане това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47