Министър Красимир Вълчев: Ще има 15% увеличение на учителските заплати от 1-ви септември

Снимка: БГНЕС

Учителските заплати ще бъдат увеличени  от първи септември с 15 процента, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Пловдив, където присъства  на откриването на Института за политика. Вече е ясен и първият заместник просветен министър.

Красимир Вълчев заяви, че министерството ще изпълни правителствената програма за двойно увеличение на учителските заплати в края на четиригодишния мандат:

Финансовият министър вече е заявил това намерение. Ще го доуточним допълнително, най-вероятно ще бъде около 15 процента първото увеличение.

Директорът на Професионалната гимназия по прецизна техника и оптика "Ломоносов" Таня Михайлова е първият от тримата заместници, които ще има министър Красимир Вълчев: Предучилищно и  училищно образование, това ще бъде нейният ресор.

Новият министър на образованието обяви още, че ще бъдат премахнати получаваните от общините финансови стимули, които създаваха възможности за откриване на нови учебни заведения.

Моeто мнение е, че в почти всички общини училищната мрежа е достигнала предела си на оптимизация.

Идната седмица министърът ще обяви на какъв етап е подготовката на оперативната програма "Наука и образование". 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47