Мустафа Карадайъ: ДПС настоява за толерантност, мир и сигурност в страната и региона

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на възпоменателния събор в хасковското село Караманци в местността „Кабаач”, където се отбелязва 33-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар „възродителен процес”
Снимка: БГНЕС

ДПС настоява за толерантност, мир и сигурност в страната и региона, обяви председателят на движението Мустафа Карадайъ в хасковското село Караманци. Там се отбелязват 33 години от началото на т. нар. "възродителен процес " и принудителната смяна на имената.

ГЕРБ нямаше да управлява с патриотите, ако партията на Лютви Местан не беше откъснала сто хиляди гласа от ДПС, подчерта в словото си депутатът от движението Йордан Цонев:

Невъзможно щеше да бъде да се направи кабинет без участието на ДПС. Ето това направи Местан и неговият дипломатически ДОСТ.

Пред събралите се да отбележат годишнината от началото на "възродителния процес", лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза:

27 години на дела показахме, че сме патриоти и ние работим да има стабилност, да има сигурност за всички граждани в нашата родина.

Хали Ибрям Гювен, осъден заради съпротивата да смени името си, а после принудително изселен в Турция апелира: В мир и приятелство да живеят с българите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

33 години от Възродителния процес отбелязват в село Караманци

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва във възпоменателния събор в хасковското село Караманци,​ където се отбелязва 33 -тата годишнина от "Възродителния процес". На 10 май 1984 година в Караманци са арестувани 60 души след съпротива да сменят..

публикувано на 07.05.17 в 08:03
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47