Президентът Радев поднесе венци и цветя пред Паметника на незнайния войн

Пред Президентството беше издигнато знамето на ЕС, по случай Деня на Европа

| обновено на 09.05.17 в 15:26
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев поднесе венци и цветя пред Паметника на незнайния войн по случай 9-и май, Ден на победата срещу нацизма. Радев разговаря с ветерани от войните:

Днес празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата. Без тези милиони жертви, днешна Eвропа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус, дори когато Европа е дълбоко разделена от Желязната завеса. Нека потвърждаване отново този консенсус. Поклон пред всички загинали!

Пред Паметника на незнайния войн дойдоха представители на патриотични и русофилски организaции, които преминаха в шествие до Паметника на Съветската армия. Там стотици граждани, представители на посолства, партии, неправителствени организации поднесоха венци и цветя. Посланикът на Русия Анатолий Макаров пожела мирно небе над главите ни: 
На тези, които се стремят да пренапишат миналото, да изтикат Русия в задния двор на историята, бих искал да напомня, че без нашата победа нямаше да има нито европейска демокрация, нито самия Европейски съюз.  
По-късно пред сградата на Президентството беше издигнато знамето на Европейския съюз по случай Деня на Европа. На тържествената церемония присъстваха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Президентът Радев поздрави почетния караул на Националната гвардейска част.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47