Богдан Николов: Спирането на дейността на федерацията не е въпрос на пари, а на отношение

Според Богдан Николов ни очаква интересно състезание на пистата край Долна Митрополия
Снимка: БГНЕС

Проблемите са много. Те се натрупват в годините. Все някога идва края. Тук става въпрос не за пари, за финансови средства, а става въпрос за отношение. Така президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов коментира новината, че след 15-и май централата спира дейността си.

През 2016 година имаме четирима европейски шампиони, които със собствен труд и собствени средства успяха да стигнат до върха. В същото време нашата държава дори не ги извика да ги потупа по рамото, да им каже браво. Сега се проведоха два европейски шампионата, в Плевен и в Севлиево и ако някой беше отговорен, нямаше да се стигне дотам да залагам личната си къща, за да може българите да участват в Севлиево. Не е нормално и е безотговорно да правим европейски шампионат, а българите да не могат да участват, каза Николов и допълни:

Ние не дължим много пари. След като заложих къщата в полза на дълга към промоутъра, останаха около 100 000 лева към различни подизпълнители. Но и те са взети от кредити, но ние трябва да ги върнем някога. Пак казвам, не е проблемът в парите, проблемът е в отношението.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!