Разкриха поръчителя на побоя над професор Стефан Станчев

| обновено на 10.05.17 в 14:48
проф. Стефан Станчев
Снимка: Булфото


Спецпрокуратурата и МВР разкриха извършителите на жестокия побой над началника на Клиниката по ортопедия и травматология на столичната болница "Света Ана" професор Стефан Станчев. Поръчител на престъплението се оказа излежаващият присъда за наркотрафик Стефан Гевгелийски.

От побоя преди година професорът загуби едното си око. Оказа се, че бил поръчан от Гевгелийски, защото негов познат не бил доволен от това как е бил лекуван.
Иначе, основната дейност на групата на Стефан Гевгелийски била същата, за която той е осъден - продажба на наркотици. В случая на територията на квартал "Дружба".  Бизнесът си движел от килията си, а нарежданията давал чрез жена си - също член на ОПГ. Пак чрез нея той поръчал и убийството на Янко Янев, главен комендант на Софийския затвор, защото пречел на бизнеса му:

Просто човекът си е вършил качествено работата, давал е разпореждане, спазвал е правилата в затвора, но това не е било в интерес и не е бил доволен човекът, който е поръчал това нещо. Съжалявам, че държавата не е успяла да го защити. По някакъв начин ще се опитаме да има справедливост и да стигнем да обективната истина и тези хора, които са го извършили  да получат осъдителни присъди и то сериозни, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той  и представителите на МВР се похвалиха, че с неутрализарането на групата на Гевгелийски са били спасени още няколко надзиратели, поръчани пак защото работят по правилата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47