Днес е първият от преките избори за колегиите в новия Висш съдебен съвет

Висш съдебен съвет
Снимка: БГНЕС

Днес ще стане ясно дали заместник-главният прокурор  и директор на Националната следствена служба Евгени Диков ще е първият избран за член на  следващия състав на Висшия съдебен съвет. 

За единствения кандидат на следователите право да гласуват имат  444 магистрати от цялата страна. Те ще са и първите, които ще могат да избират дали да пуснат хартиена или електорнна бюлетина. Близо 92 процента от следователите са заявили, че гласуват по Интернет. 

Защитата на електронното гласуване ще бъде подпомагана  от Специализирания сектор "Киберпрестъпност" при ГДБОП. Това е било договорено на среща  тази седмица,  каза членът на Висшия съдебен съвет Румен Георгиев 

Резултатите от вота ще са ясни след  18 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Румен Георгиев: При обикновените избори също няма обратна информация как е преброен гласът ни

Утре започват преките избори за част от членовете на ВСС. Според подадените заявления 92% от следователите и прокурорите са заложили на електронния вот. Процентът при съдиите е 71. Именно от тази общност дойдоха призиви да се заложи на традиционното..

публикувано на 19.05.17 в 10:04
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47