Британската полиция разпространи две снимки на терориста от Манчестър Салман Абеди

Британската полиция разпространи две снимки на терориста от Манчестър Салман Абеди, направени от охранителни камери в нощта на атентата, при който загинаха 22 души и отправи призив към всички, които могат, да дадат полезна информация за това къде е бил и какво е правил в дните преди нападението, предадоха световните агенции. 

Не е ясно откъде са снимките, на които Абеди е с кафява бейзболна шапка, очила и черна грейка.
Знаем, че едно от местата, където Абеди е отишъл, е апартаментът в центъра, от който е стигнал до "Манчестър арена", заявиха в комюнике началникът на манчестърската полиция Иън Хопкинс и националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу. Според тях е твърде вероятно взривното устройство да е било сглобено в този апартамент.
Хопкинс и Басу посочват, че са събрали много информация за 22-годишния британец от либийски произход, включително за направата на бомбата, негови съучастници, финанси и места, на които е бил. 

.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47