Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Водеща тема в столичния печат е вчерашното извънредно министерско засеание, на което премиерът Бойко Борисов поиска спешни мерки, които са сложат край на войната по пътищата.
Вестник "24 часа" посочва  част от мерките, които се очаква да се вземат за това: "Разделят закона за движение по пътищата", "От 1 юни денонощен контрол по шосетат", "Свързват камеритена МВР и пътната агенция".
Вестник "Телеграф" допълва: "Хванатите да шофират, употребявали наркотици, вече няма да могат да се отърват от присъди. 
Изданието пише още: "Готвят арест за трети граничар, пускал бежанци". Всекидневникът обяснява, че заради аферата през летище "София", се очаква другата седмица да бъде задържан трети граничен полицай. По информация на "Телеграф" обаче в момента той е в чужбина. В ареста вече са двама негови колеги и двама граждани на Бангладеш, които са организатори на схемата. Те бяха задържани при специализирана акция в петък.
С дарения за партията депутатка на Марешки пак гази закона, пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Всекидневникът уточнва, че председателката на парламентарната група на "Воля" Гергана Стефанова е дала 30 750 лева за предизборна кампания при ограничене от 10 000 лева. Това е станало ясно от публикуваните от Сметната палата финансови отчети на участниците в парламентарния вот на 26 март. "Труд" допълва, че законът не предвижда санкция за дарителя, надвишил лимита, а за получателя. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47