Прокуратурата протестира пред САС решението на СГС двама от "Наглите" да напуснат предсрочно затвора

Румяна Арнаудова
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е реагирала с протест пред Софийския апелативен съд на решението на Градския съд двама от групата за отвличания, станала популярна като "Наглите", да напуснат предсрочно затвора.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова изрази надежда, че до излизането на свобода на Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца няма да се стигне.  
Най-малкото e неморално. И не е налице доказателство за поправянето на тези лица,освен че са полагали труд. Добре организирана група, извършваща най-тежките престъпления срещу личността. Тези 4, които са в затвора, според прокуратурата и според МВР, предполагам, трябва да изтърпят присъдата си до последния ден.

Гребеца получи 10 години затвор, а Йожи – 18. Според прокуратурата, макар двамата да са работили, докато са излежавали присъдите си, те не трябва да бъдат предсрочно условно освобождавани, защото това – в контекста на извършените от тях отвличания, някои от които и с изтезаване на жертвите, би било неморално.
Очакванията на държавното обвинение са това да бъде отчетено от апелативните съдии – Любомир Димитров и Ивайло Евтимов да излежат напълно наказанията.

В очакване на това решение МВР е в готовност, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.
Естествено, както всички лица, които са изтърпели наказание лишаване от свобода и бъдат освободени, представляват интерес за органите на МВР. Има различни начини за тяхното обезпечаване и оперативно, с оглед контрол над това дали ще продължат да се занимават с престъпна дейност, или са били превъзпитани в затвора. Така че те ще представляват интерес за нас.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47