Мащабна операция по разчистване на последния импровизиран бежански лагер в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцката полиция провежда мащабна операция по разчистване на последния импровизиран бежански лагер в Атина. Части на полицията охраняват лагера, където мигрантите се самонастаниха преди повече от две години. В момента на мястото живеят около 400 бежанци и мигранти. Някои от тях не желаят да го напуснат въпреки примитивните условия за живот в него.

След Идомени това е втората операция на гръцката полиция, която се опитва да убеди бежанците, че прехвърлянето им в лагера в близост до град Тива, както и в други организирани лагери в Северна Гърция, гарантира тяхната сигурност. Полицейската акция цели да премахне и група афганистанци, които умишлено създаваха напрежение сред бежанците. Намериха и оръжие сред тях.

Гърците са гостоприемни хора, но няма да приемат нелогични претенции от бежанците и мигрантите. Всички трябва да са наясно, че това тук е законова държава. Гърците имат проблеми с кризата и въпреки това приемаме бежанците и се отнасяме към тях по най-хуманния начин с помощта на Европейския съюз. Но чужденците трябва да знаят, че нелогични искания от тяхна страна няма да бъдат приети, заяви пред медиите заместник-министъра по миграцията. 

Полицията забрани достъпа на журналисти и телевизионни камери до лагера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47