Красен Кралев: Всичко, което започнахме, ще бъде завършено

Снимка: Ани Петрова - БНР

Думата "ревизия" не я обичам, защото има доста сериозен политически оттенък. А спортът трябва да бъде деполитизиран. Има две неща, които трябва да отчетем. Първото е, че голямата част от екипа беше запазен по време на служебния кабинет. Имаше и забавяне на някои процеси, които можеше да бъдат свършени – да бъде подготвен търгът за базите на ЦСКА, ремонтът на стадион "Тича" също се забатачи, това е равносметката на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за работата на служебния кабинет, която той направи в предаването "Спорт и музика":

Нещата ги наваксваме с много упорита работа през първите 4 седмици. Имаше и опити част от направените реформи да бъдат върнати в изходно положение, но по-скоро съм доволен от това, което заварвам. Има едно положително нещо, което е интересно, и ще го продължа. Служебният кабинет гласува 1 милион лева за ремонт на стадиона в Монтана. Така че той ще бъде ремонтиран.

Всичко това, което започнахме, ще бъде завършено. През следващите 4 години в българските училища ще бъдат инвестирани 130 милиона лева за ремонт и изграждане на физкултурни салони, защото едва 3 процента от децата спортуват. Така рестартираме българския спорт.

Ремонтът на Зала "Фестивална" вече е приключен. Тя е готова. Водим преговори с потенциален инвеститор, който ще даде името си на залата. Над 7 милиона лева са инвестирани в нея. Черешката на тортата се надявам да бъде залата в Бургас. Надявам се до година и половина да бъде завършена, заяви още Кралев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!