Президентът разсекрети стенограмата за КТБ от 29 юни 2014

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев разсекрети стенограмата за КТБ от консултативната среща на 29 юни 2014 г.  при президента Росен Плевнелиев.

От документа, който е публикуван на интернет сайта на президентството, става ясно, че на срещата не се посочва конкретна информация за причините да се стигне до кризата с КТБ.

Президентът Плевнелиев е категоричен, че банковата система, ликвидността и капиталите на банките всъщност са стабилни, но има криза на доверието. Разговорът започва със съмнение в работата на БНБ. Въпроси за надзора и за липсата на информация към управителя Иван Искров задават както лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който тогава е в опозиция, така и председателят на тогавашното Народно събрание Михаил Миков.

Управителят на БНБ предлага 7 мерки, с които да се пресече негативното отражение върху банковия сектор - да се спрат медийните източници, сеещи лъжливи слухове, държавата да противодейства срещу определяната като криминална атака срещу банките, да се подкрепят действията на БНБ за ликвидна подкрепа, незабавно да бъде уведомена Европейската комисия и да се излезе с обща декларация на парламентарно представените партии, за да се успокоят хората.

В крайна сметка представителите на партиите се разбират да излязат с обща декларация. На срещата е била обсъдена и датата, когато кабинетът на Пламен Орешарски ще подаде оставка и кога ще бъдат проведени предсрочните парламентарни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47