Румен Радев за референдума в Трън: Вотът на хората утвърждава здравето и чистотата на природата като основни ценности

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев приветства гражданите на община Трън, които според него са показали, че местната демокрация в България може да функционира успешно

В профила си във Фейсбук държавният глава написа, че вотът на хората утвърждава здравето и чистотата на природата като основни ценности на нашето общество, в което интересите на гражданите трябва да са приоритет. 

С голямо мнозинство жителите на община Трън отхвърлиха предложението за бъдещ златодобив в региона. Това показват резултатите от проведения вчера местен референдум. 

Близо 93 процента  от жителите са заявили, че не са съгласни да се изпълняват проекти за добив на метални полезни изкопаеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47