Невяна Владинова е спортист номер 1 за месец май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Невяна Владинова получи поредното си признание. Гимнастичката беше избрана за спортист на месец май в традиционната анкета на пресклуб „България“ в допитването до спортните редакции. Капитанът на националният ни отбор по художествена гимнастика – индивидуално грабна наградата заради блестящото си представяне на световната купа в София, където спечели 4 златни медала и завърши на първо място в генералното класиране на веригата. 

Изненадана съм, защото през месец май имаме много спортни успехи. Щастлива съм, че съм избрана точно аз и се надявам отново да бъда тук, заяви Владинова по време на церемонията по награждаването. 

Много се радвам за Неви. Тя наистина го заслужава. Давам си сметка, че е огромен късмет да имаш състезател като нея. Пожелавам ѝ все по-често да печели. Надявам се, че през септември месец, когато е Световното първенство в Песаро, отново тя ще бъде спортист на месеца, сподели главният мениджър на националния отбор - индивидуално Бранимира Маркова.

След едноседмичен възстановителен лагер утре националният ни отбор – индивидуално в състав Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова, както и разширеният състав на ансамбъл – жени, заминават на подготвителен лагер в японския град Мураяма.

През февруари ръководството на Българската федерация в лицето на Илиана Раева и Мария Петрова (президент и вицепрезидент на централата) сключи 4- годишен договор за подготовка на националните ни състави до Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!