Мъж беше арестуван пред британския парламент по подозрение, че е имал нож

| обновено на 16.06.17 в 17:32
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Лондон арестува мъж край британския парламент по подозрение, че е имал нож. Няма данни да има ранени от мъжа, който е на възраст между 30 и 40 години, уточни "Скотланд Ярд".

Репортер на Ройтерс на мястото на събитието съобщи, че входовете към парламента са затворени, а пред един от тях е имало няколко полицейски автомобила. Трафикът в района на Уестминстър е нормален, допълва репортерът.

Онлайн изданието на "Дейли експрес" разпространи снимки от мястото на инцидента, от които се вижда как полицията е обградила повален на земята мъж. Един от полицаите е с насочен автомат към главата на мъжа. Според първоначалните данни е бил използван тейзър за повалянето на мъжа. Наоколо са били чути викове Нож!

Британската полиция обяви, че офицери за борба с тероризма ще разследват мъжа, който беше арестуван край парламента. Засега обаче инцидентът не се смята за свързан с тероризъм. Засега е твърде рано да се разбере мотивацията, уточни лондонската полиция в писмено изявление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

17 станаха жертвите на изгорелия блок в Лондон

Поне 17 са вече жертвите на огромния пожар, който погълна 24-етажна сграда в Западен Лондон в сряда, съобщи полицията. Освен тях хоспитализирани са още 79 души, сред които 18 се намират в тежко състояние. Сигнал за пожара е подаден в 1.16 ч. след..

публикувано на 15.06.17 в 13:33

Пожарът в Лондон, който отне живота на 12 души, все още не е напълно потушен

Пожарникарите продължават да работят на мястото на големия пожар в Западен Лондон, при който загинаха 12 души, но все още не е ясна съдбата на много други. Предполага се, че по време на пожара в 24-етажната сграда са се намирали около 600 души. По време..

публикувано на 15.06.17 в 09:55

Още един арест във връзка с атентата на Лондон бридж

Още един заподозрян е арестуван в разследването на терористичното нападение в центъра на британската столица на 3 юни, съобщи Скотланд Ярд.  27-годишен мъж е задържан в дома му в Източен Лондон и е отведен в полицейски участък по силата на закона против..

публикувано на 10.06.17 в 07:39

Нови арести в разследването на атентатите в Манчестър и Лондон

20-годишен мъж е арестуван от британската полиция във връзка със самоубийствения атентат в Манчестър на 22 май, при който загинаха 22 души. Досега по това разследване бяха задържани 20 души, като от тях 12 бяха освободени след разпит.  Полицията арестува..

публикувано на 08.06.17 в 07:28
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47