Юлия Ненкова: Няма картел на горивата, защото има обмен на информация за цени, а не за ценова политика

Юлия Ненкова
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова се защити срещу критиките на депутати, че има разминавания в позициите за това дали има картел на горивата:

Обменът на информацията бил по отношение на цени, а не на ценова политика и на пазарни дялове, каквито изисква законът, поради което комисията констатира, че няма наличие на забранено споразумение. Такова има само когато се касае за бъдещи цени.

По време на дебатите в парламента по отчета на Комисията за защита на конкуренцията БСП видяха основания за оставка на председателя заради разминаването в позициите за картела на горивата. От ГЕРБ призоваха за подкрепа на комисията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БСП вижда основания за оставка на председателя на КЗК

БСП вижда основания за оставка на председателя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова . От партията посочват разминаване в становищата на комисията по проверките за картел с цените на горивата. Румен Гечев от БСП аргументира позицията на..

публикувано на 21.06.17 в 14:14
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47