Радев заминава на първата си официална визита в региона на Югоизточна Европа

| обновено на 23.06.17 в 09:09
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отива на посещение в Гърция. Това е първата официална визита на Радев в региона на Югоизточна Европа след встъпването му в длъжност.

Във водената от българския държавен глава делегация са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева.

В Атина президентът ще обсъди с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос регионалното сътрудничество на Балканите и въпроси от дневния ред на Европейския съюз.

Сред обсъжданите теми ще бъде партньорството в енергетиката и изграждането на газовия интерконектор между България и Гърция, за който има отпуснато европейско финансиране. Очаква се строежът на газовата връзка да започне в началото на 2018 година. Тя е част от южния газов коридор, който ще доставя синьо гориво от Азербайджан до Западна Европа.

В рамките на посещението си в Гърция президентът Румен Радев ще разговаря с председателят на гръцкия парламент и с кмета на Атина.

Държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Гърция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47