Ще бъде направена проверка по сигнала за проблема с устройствата за гласуване

Снимка: БГНЕС
Ще бъде направена проверка на устройствата за гласуване в парламента. Това е решено, след като депутатът от паритя "Воля" Андон Дончев е направил експеримент и е успял да гласува вместо свой колега.

В писмо до Дончев председателят на парламента Димитър Главчев е посочил, че системата за гласуване с биометрични данни не допуска гласуване с чужда карта. 

По-рано пред "Хоризонт" депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов обясни, че оператор може да изключи разпознаването, ако има неуспешни опити за регистриране на вота.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Депутати от "Воля" смятат, че системата за гласуване в НС допуска вот с чужди карти

Депутати от партия "Воля" твърдят, че електронната система за гласуване в пленарната зала на парламента допуска вот с чужди карти. Те са подали сигнал за това председателя на НС Димитър Главчев .  Депутатът Андон Дончев обясни, че от групата са направили..

публикувано на 30.06.17 в 14:29
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47