Жители на Асеновград се събраха на пореден протест снощи

Снимка: БГНЕС

Снощи за шеста поредна вечер жители на Асеновград се събраха на протест в знак на подкрепа към родителите на пострадалите деца от местния клуб по гребане, които миналата седмица бяха нападнати от жители на ромския квартал "Лозница".

Родителите на пострадалите деца настояха за това, че темата не следва да се употребява политически, от което партиите да трупат дивиденти. Те се обявиха за справедлив съдебен процес, както и за премахването на незаконните постройки в Асеновград.

През седмицата в Общината ще бъде внесена подписка от родителите за насрочване на нова поредица от протести, като най-масовите ще бъдат през предстоящите уикенди и ще продължат, докато проблемът бъде решен.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров от своя страна призова за повече разум и усилия и да не се допуска езикът на омразата да доведе до разпалване не етническо напрежение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47