Гръцките власти предупреждават за повишен риск от малария

Забраниха да участват в кръводаряване жителите на рисковите райони

Снимка: БГНЕС

Общо в 46 района на Гърция има увеличен риск от разпространение на малария, предупреждават от дирекция "Надзор на заразните болести".

Започнаха да пръскат срещу комари в рисковите райони, но предупреждават и хората да са внимателни и да използват предпазни препарати.

Засега са единични случаите на заразени от малария в Гърция и то при пациенти, пътували в африкански страни или сред имигрантите.

Дори временно забраниха да участват в кръводаряване жителите на рисковите райони.

Медиите информират кои са първите симптоми при заразяване, а лекарите приканват за повече бдителност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Причината за смъртта на възрастния русенец не е малария

Смъртта на кръвопрелятия пациент, починал в русенската болница не е причинена от малария. Това стана ясно след извършена проверка на УМБАЛ – Русе, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Кръвта е взета при кръводарителска акция, след извършен преглед..

публикувано на 12.12.16 в 12:10

Назначиха проверка по случая с починал пациент, заразен с малария при кръвопреливане в Русе

Окръжната прокуратура в Русе се самосезира и назначи проверка по случая с преливане на заразена с малария кръв на пациент, който в последствие починал. На 26 ноември 80-годишният пациент бил приет в Белодробната болница в Русе за лечение на пневмония...

публикувано на 06.12.16 в 20:32

Прокуратурата в Русе се самосезира по случай за преливане на заразена с малария кръв

Окръжната прокуратура в Русе се самосезира и назначи проверка по случай за преливане на заразена с малария кръв на пациент, който после е починал.  80-годишен пациент е бил приет за лечение на пневмония в Белодробната болница в Русе. При..

публикувано на 06.12.16 в 16:50

Доказани са 1 случай на малария и 26 на кожна лайшманиоза в бежанския център в Харманли

Потвърдено е за 1 случай на тропическа малария и за 26 случая на кожна лайшманиоза от началото на годината  в регистрационния център в Харманли от националния консултант по паразитология. „Аз съм заснела 16 от настанените в центъра мигранти с кожни..

публикувано на 21.11.16 в 15:41

В РЗИ - Пловдив са регистрирани седем случая на болни от малария мигранти

От началото на годината в Регионалната здравна инспекция в Пловдив са регистрирани седем случая на болни от малария мигранти. Всички са били бежанци от Афганистан, настанени в центъра в Харманли. След лечение в болница мигрантите са върнати обратно в..

публикувано на 21.11.16 в 13:47
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47