Сметната палата откри нарушения при финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев и Илияна Йотова

Снимка: Капитал

Нарушения при финансирането на кандидат - президентската кампания на Румен Радев и Илияна Йотова са открити от Сметната палата. В доклада й е записано, че 87 000 лева са набрани след края на кампанията, което е в нарушение с Изборния кодекс.

От президентството заявиха за "Хоризонт", че инициативният комитет, издигнал Радев и Йотова е отговорен за финансирането на кампанията и държавният глава няма отношение към набраните средства след края й. Румен Радев коментира темата и в Полша, където е на посещение. Според президента, има празнота в законодателството. Необходимо е партиите и инициативните комитети да бъдат поставени в равни условия за сроковете и воденето на предизборни кампании, каза Радев. От доклада на Сметната палата става ясно, че най-скъпа е била кампанията на Цецка Цачева и Пламен Манушев - за 1 700 000 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47