Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Новият инфраструктурен приоритет на премиера Бойко Борисов е развитието на жп транспорта", пише вестник "24 часа". "Първо трябва да купим нови влакове, за да могат хората да пътуват удобно, екологично и безопасно, след това ще купим и изтребители, обяснява Борисов, цитиран от всекидневника. Самолетите за военните пък трябва да бъдат задължително нови“, допълва министър-председателят.

"КАТ ще причаква с невръчени фишове и неплатени глоби на границата летуващите в Гърция в най-натоварените дни от летния сезон, когато десетки хиляди хора пътуват за почивка". Това съобщава вестник "Сега" и коментира, че на практика, „Пътната полиция“ може да вгорчи края на ваканцията на много хора, като предизвика опашки и дълги забавяния. От МВР обясняват, че "по граничните пунктове вече така или иначе се чака на опашка и има достатъчно време за проверки. Засега няма информация кога ще започнат, нито дали ще са масови или на случаен принцип", посочва изданието.

"Адвокат и митничар изпадат от мечтите на българина", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Изданието уточнява, че компютърен специалист и лекар са най-предпочитаните професии. Расте и интересът към инженерните специалности, показва проучване на "Алфа Рисърч“. Едва 6% от хората биха посъветвали децата си да станат учители. Интересът на обществото към доскоро предпочитаните професии като адвокати, митничари, политици и журналисти спада, става ясно от социологическото проучвано, цитирано от "Труд".

Вестник "Телеграф" пише: "Втора България пръсната по света. Повече наши сънародници живеят извън страната. Това съобщава изданието като се позовава на данни на Държавната агенция за българите в чужбина. Всекидневникът цитира думи на новия директор на агенцията Петър Хараламбиев, който посочва, че "реално извън страната постоянно или по 5-6 месеца в годината живеят между 8 и 9 млн. души,което е повече от населението на България". Най-много наши сънародници има в Германия и Испания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47