Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека призова Словения да не затваря границите си за мигранти

Нилс Муйжниекс
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Нилс Муйжниекс заяви, че Словения трябва да ускори процедурите по предоставяне на убежище и да не прилага новия закон, който ѝ позволява да затвори границите си за повечето незаконни мигранти. По данни на словенското министерство на вътрешните работи, процедурата обикновено трае около седем месеца, но може да отнеме и повече от година. 

В същото време Унгария и Австрия настояват Словения да затегне граничния контрол и да не пуска мигранти на тяхна територия, отбелязва Ройтерс.

През януари словенският парламент прие закон, който позволява на властите да затворят границите за мигранти, ако решат, че това е необходима мярка за опазване на националната сигурност.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47