Румен Радев обсъди възможностите за активизиране на бизнес контактите с Черна гора

Снимка: БГНЕС

България и Черна гора могат да си сътрудничат в областта на туризма и енергетиката. Възможностите за активизиране на бизнес контактите между двете страни обсъди президентът Румен Радев при посещението си в Черна гора.

Географската близост на България и Черна гора е добра предпоставка за развитие на двустранните бизнес отношения, посочи президентът Румен Радев:

Но за съжаление не можем да развием пълноценни икономически контакти поради липсата на подходящата транспортна, енергийна, дигитална свързаност. Ако постигнем изграждането на една наистина добра инфраструктура, транспортна, тези контакти очаквам да бъдат много по-динамични.

Черна гора е поканила България да участва в общ енергиен проект с Италия:

Черна гора заедно с Италия са в процес на полагане на кабел между двете държави за транспорт на електроенергия 1000 мегавата. Това е огромен капацитет. Имаме покана от Черна гора да участваме. Знаете, че България може да изнася електроенергия и то при едни много изгодни цени от това, което разбрах.

Обсъждат се възможностите за откриване на пряка въздушна линия между София и Подгорица. Черна гора има интерес и към туризма в България:

Особено по отношение на зимния туризъм в България, планинския туризъм. България е много привлекателна в това отношение за гражданите на Черна гора.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47