„Капричио“ на Рихард Щраус в Инсбрук с българско участие

БНР Новини
Снимка: landestheater.at

На 17 юни се състоя премиерата от операта „Капричио“ на Рихард Щраус. Постановката е на Антони Пилаваки, сценография и костюми Татяна Ившина, диригент Франческо Анджелико. В спектакъла участват и двама българи. Алек Аведисян като Графа – Има сигурен, силен баритонов глас, който използва много майсторски, и Валентина Куцарова като Клeрон – Тя можеше да бъде объркана с Графинята (от операта „Сватбата на Фигаро“ на Моцарт) – толкова благородно изглеждаше. Устоявайки на изкушението да представи стереотипна Дива тя пресъздаде достоен образ с подходящ глас. Тя има красив глас, а вокалната ѝ интерпретация носи радост. Това може да се прочете в пресата, за нашите певци. Последният спектакъл беше на 9 юли.

Много изискваше от нас, много работихме, уморихме се, но действително си заслужаваше труда, и от самата реакция на публиката – казва Валентина Куцарова за работата си с режисьора. Много е емоционален, задълбочен, заинтересуван, съпричастен, имаше много добра спойка между диригента и режисьора, те бяха през цялото време в една много приятна хармония – допълва Алек Аведисян.

За щастие нашият кореспондент в Австрия Цвета Димитрова успя да се свърже с двамата, за да разкажат за трудностите и за радостните мигове по време на подготовката на спектакъла и за самата премиера.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!