Журналистическо проучване показва, че българските гранични пунктове са много по-добре оборудвани от гръцките

Снимка: Агенция

Журналистическо проучване показва, че служителите на гръцката митница са много по-малко от колегите им от съседните страни, а липсва и необходимата технология за справяне с нелегалния внос на акцизни стоки. Реално гръцките митничари нямат условия да се справят с нелегалния внос, коментират медиите.

Гръцките журналисти са на мнение, че българските гранични пунктове са оборудвани с всичко необходимо - добри специалисти и технология, за да се справят с нелегалния трансфер на стоки.

Според правителството съществува програма, която стартира от септември, за снабдяване на няколко митници с нови технологии по разкриване на нарушители, като на първа линия ще се изпращат и най-подготвените служители с по-високо заплащане.

Медиите изразяват съмнение, че програмата ще се реализира в близко бъдеще и то при поетия ангажимент от правителството за борба със сивата икономика. По данни от полицията от България се внасят предимно нелегално алкохол и цигари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47