Сотир Цацаров: Сигналът за нарушения в НДК е подаден от бивш служител на двореца

"ЦУМ гейт" е сценарий на хора, близки до БСП, и на други с интереси в енергетиката, смята главният прокурор

Снимка: БГНЕС

Сигналът за нарушения в НДК е подаден от бивш служител на двореца, обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той обаче не даде подробности, тъй като е подписал декларация да не разгласява данни. Главният прокурор посочи, че има още договори, свързани с НДК, извън тези за ремонти около европейското председателство, които ще бъдат проверявани. До момента са изискани договорите до юни тази година. 

Парламентарната комисия, която проучва казуса "НДК", е поканила идния понеделник доскорошния директор на двореца Мирослав Боршош и неговия предшественик, както и членове на Борда на директорите. Очаква се идния вторник да бъда готов и докладът на комисията. 

Сотир Цацаров коментира, че днес най-големият проблем на България е Бяла, където при инцидент пред дискотека в града почина 18-годишен младеж, а не бившият директор на НДК:
Едва ли в момента днес най-големият проблем на тази държава е Мирослав Боршош. Най-големият проблем, според мен, е Бяла. Съболезнования на пострадалите. Действията на прокуратурата и обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди, общо взето, няма да им върнат живота на техния син, коментира ръководителят на държавното обвинение, като отбеляза, че до два месеца делото трябва да влезе в съда, а днес е било повдигнато обвинение на задържаното за инцидента в Бяла лице за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Помолен да коментира и  темата "ЦУМ гейт" главният прокурор посочи, че това е "огромен сценарий", като допълни:
Не мисля, че "ЦУМ гейт" бе причината за това, което се случи с Георги Гергов в рамките на неговата партия – мисля, че това беше поводът.

На много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях, близки до партията на госпожа Нинова, част от тях, нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия.

Днес стана ясно, че според Инспектората на ВСС няма нарушения на закона при срещата на главния прокурор с бизнесмена Сашо Дончев и Георги Гергов от БСП, проведена в офис на Гергов в сградата на ЦУМ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Инспекторатът към ВСС прекрати проверката за "ЦУМ гейт"

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет прекрати проверката по т.нар. "ЦУМ гейт". Съдебните инспектори бяха сезирани от неправителствена организация с искане да установят нарушил ли е главният прокурор Сотир Цацаров Етичния кодекс на магистрата, срещайки..

публикувано на 18.07.17 в 14:25

Жителите на Бяла изпратиха Алекс Ангелов в последния му път

Близо час и половина продължи поклонението пред 18-годишния Алекс Ангелов , който загина след побой пред дискотека в град Бяла. Стотици хора се събраха в църквата "Свети Георги" в центъра на Бяла, за да изпратят нелепо загиналото момче. Съученици на..

публикувано на 18.07.17 в 13:58
Оли Груева

Оли Груева: Вярвам, че разследващите ще си свършат работата по казуса "НДК"

Мирослав Боршош беше вреден за НДК, това каза в предаването "Нещо повече" Оли Груева , бивш втори изпълнителен директор на културната институция. Груева първа сигнализира институциите за злоупотребите в Националния дворец на културата. Тя посочи някои..

публикувано на 18.07.17 в 17:48
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47