"Обединени патриоти" поискаха политиците да защитят България и Европа от радикализма

Снимка: БГНЕС

Обединените патриоти призоваха политиците да защитят България и Европа от радикализма. Те настояха за това в декларация, посветена на 140-ата годишнина от клането в Стара Загора по време руско-турската война.

Борис Борисов от ОП обясни мотивите: 

България живее със спомена за това непредизвикано зверство. България намери сили да превъзмогне и да надживее. Днес на югоизток от нас се надига ислямизъм и ново османство. Това е същата идея, която изкла онези невинни хора. Същата идея, макар и скрита зад съвременни думи и маниери, и търсеща диалог с нас. В месеците, когато ще поемем председателството на Европейския съюз, наше призвание е да защитим страната си и Европа от всякакъв радикализъм и човеконенавистни идеи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47