Ирена Узунова е обвинена за наводнението в Бисер през 2012 година

Снимка: БГНЕС

Бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова е обвинена за наводнението на харманлийското село Бисер. Тя ще отговаря пред съда за това, че като длъжностно лице, от 2011 година до 6 февруари 2012 г, когато наводнението причини смъртта на 8 души, не е изпълнявала задълженията си по Закона за защита при бедствия. 

Делото съдържа 30 тома, разпитани са над 600 свидетели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ирена Узунова е обвиняема за наводнението в с. Бисер

Половината от язовирите в България са в неизправно състояние. Това показва проверка на Върховната административна прокуратура за състоянието на съоръженията от миналата година. Пет години след наводнението в с. Бисер има привлечен обвиняем, обявиха от..

обновено на 24.02.17 в 20:05

Ирена Узунова: Възстановяването на село Бисер започва, засегнатите да бъдат търпеливи

Много е важно засегнатите от наводнението да бъдат търпеливи, не могат да бъдат възстановени едновременно всички къщи, каза в "Преди всички"  Ирена Узунова , областен управител на Хасково. Възстановяването трябва да започне буквално през..

публикувано на 18.04.12 в 05:04
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47