Промените, предвиждащи една инстанция за обжалване на ОВОС, са приети на първо четене

Снимка: Ани Петрова, БНР

Спорната промяна, която предвижда ограничено обжалване на оценката на въздействието върху околната среда при обекти с национално значение, беше приета на първо четене. Предложението е на ГЕРБ, а целта е да не се бави строителството на тези обекти.

По гласуването нямаше дебати. Между двете четения от БСП ще предложат ограничен ОВОС да има и за частните инвеститори.

Манол Генов от социалистите посочи:

Уважаваме, подкрепяме желанието за "бърза писта", но искаме да има и равнопоставеност между страните, защото сега държавата ще е едни гърди напред, а какво ще кажем за частните инвеститори, които имат същите инвестиционни намерения?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Данаил Кирилов, ГЕРБ

ГЕРБ: ОВОС за големите инфраструктурни проекти да се обжалва само на една съдебна инстанция

Оценките за въздействие върху околната среда за големите инфраструктурни проекти да се обжалват само на една съдебна инстанция, а не както е сега - на три. Това законодателно предложение на ГЕРБ ще се обсъди от народните представители следващата седмица...

публикувано на 13.07.17 в 11:41
Ивелина Василева

ГЕРБ за ускоряване на процедурите по ОВОС, природозащитници са против, искат намеса на президента

Депутати от ГЕРБ депозираха във вторник в НС предложения за радикални промени в Закона за опазване на околната среда, което да ускорят процедурите по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). В ефира на предаването „Нещо повече“ по..

публикувано на 12.07.17 в 18:46
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47