Окръжният съд в Пазарджик гледа делото за пропаганда на идеите на ИДИЛ и призиви към джихад

Снимка: БГНЕС

Състав на пазарджишкия Окръжен съд ще заседава по делото срещу 14-те обвиняеми за разпространяване на идеите на "Ислямска държава" и призив към джихад.

На днешното заседание ще се изслушват компютърните експертизи. На предишното заседание бяха изслушани пет вещи лица, които бяха категорични, че материалите, популяризиращи бойците на "Ислямска държава", са публикувани в социалните мрежи от личните компютри на подсъдимите.

В края на заседанието ще бъде разгледано поредното искане на обвинявания за проповядване на радикален ислям Ахмед Муса Ахмед за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47