Протест срещу насилието в Асеновград

Снимка: БГНЕС

Около 50 души се включиха снощи в поредния протест в Асеновград срещу насилието и незаконно пребиваващите в града роми. Жителите на града са недоволни от мерките, предприети от Общината след нападението над деца и треньори в Асеновград в края на юни. Протестиращите затвориха за кратко пътя за Смолян.

Вицепремиерът Валери Симеонов отново увери, че всички поети ангажименти от властите се изпълняват. Той заяви, че в момента върви регистрация на незаконно пребиваващите роми в квартал "Лозница" и че едва четирима са новорегистрираните там. За изпълненията на ангажиментите Симеонов беше категоричен, че е осигурено 24-часово полицейско присъствие в квартала, а до 20 дни ще бъде завършен и полицейският участък там.

Всичко, което е поето като ангажимент в Асеновград, е свършено. Както от страна на Общината, така и на полицията, така и от страна на държавата. Всичко. За мен са странни тези имитации на протести, които продължават. Ще отида там да ги питам какво още искат, след като всичко, което е поето като ангажимент, е направено в Асеновград. И аз се чудя тези хора не разбират ли, че всеки техен протест коства десетина хиляди лева на тези момчета с униформите, заяви Симеонов вчера по време на посещението си в Пловдив, където провери как се изпълняват мерките в "Шекер махала".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47