От 1-ви септември възнагражденията на всички учители се увеличават с 15%

Правителството отпусна 80 милиона лева за увеличение на учителските заплати

| обновено на 09.08.17 в 14:33
Красимир Вълчев и Кирил Ананиев на заседанието на кабинета
Снимка: БГНЕС

Правителството отпусна 80 милиона лева, необходими за увеличение на учителските заплати. От 1-ви септември възнагражденията на всички учители се увеличават с 15 процента.
Според министъра на образованието Красимир Вълчев това е първата крачка към изпълнение на ангажимента на правителството заплатите на учителите да бъдат увеличени двойно в следващите четири години:

Бяха предоставени допълнително 80 милиона по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет за увеличаване на заплатите на учителите с 15 процента, считано от 1-ви септември.

Предвиждат се допълнителни средства в следващите три години, допълни просветният министър:

Такива са заложени в одобрената от правителството средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018-2020 година – в размер на 330 милиона всяка година.

С 50 лева се увеличават стипендиите за български студенти от Молдова и Украйна, които учат в български висши училища – те ще получават 200 лева вместо 150, както беше досега, реши още правителството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47