Самолети и хеликоптери се включиха в гасенето на пожара на остров Кефалония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава борбата с огнената стихия в Гърция. 50 нови пожара пламнаха за едно денонощие. Днес силите са съсредоточени на остров Кефалония в Йонийско море.

Атина поиска от европейските страни техника за справяне с пожарите.

Самолети и хеликоптери се включиха в борбата с мащабния пожар на Кефалония. Гражданска защита евакуира жителите на две села на острова, както и малкото туристи там, защото огънят достигна до населени места. С помощта на сили на армията пожарникарите успяха да преградят пътя на пламъците и да спасят селата от опожаряване. 

Запазва се извънредното положение на остров Закинтос и област Илия до Атина. Огнищата са под контрол, но пожарникарите не напускат районите, защото и днес има висок риск от разпалване на пожари поради силния вятър.

В останалите райони на Гърция, където има пожари, опасност огънят да достигне до населени места няма, а стихията е напълно или частично овладяна, съобщават властите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47