Продължава борбата с огъня в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две денонощия продължава борбата с огъня на остров Кефалония. Максимални усилия полагат пожараникари и доброволци, за да ограничат огнения фронт, който заплашва да навлезе в две села на острова. С помощта на военните беше изкопан защитен ров, който прегради пътя на огнената стихия.

По чудо беше спасен древен манастир, като вятърът в последния момент промени посоката си и огънят се отдалечи от църковната обител.

Самолети и хеликоптери гасят по въздух както горящи райони, така и на места, където има риск да се разпалят отново овладени огнища.

В Коринт до Пелопонес голям пожар е овладян напълно след активна намеса на огнеборци и жителите на съседните села. Биха камбаните на църквите през цялата нощ, за да излязат хората в помощ на пожарникарите.

На местата, където все още е в сила извънредно положение - остров Закинтос и област Илия до Атина, силите на пожарната остават на място, за да не допуснат отново разпалване на огъня от вятъра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47