Делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца е върнато на прокуратурата

Съдия от Специализирания съд видя отстраними, но съществени нарушения в обвинителния акт

Павел Александров
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт, обявиха пред "Хоризонт" от Специализирания съд.

Обвинителният акт, според който Александров и още трима бивши служители на Фонда за лечение на деца са действали като организирана престъпна група, неправомерно харчила пари, прехвърляла задължения към Здравната каса и вършила длъжностни престъпления, беше в внесен в спецсъда на 1-ви август. В него съдия Николай Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата, нарушения. Сред тях – противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са описани на няколко страници, с които прокуратурата трябва да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда. Всичко това ще се случва след съдебната ваканция, казаха пред "Хоризонт" от институцията. 

Адвокатът на Александров уточни, че не е запозната официално с разпореждането, с което съдия Димитров е върнал обвинителния акт, с който Диана Ангелова също все още не разполага. Тя, Александров и останалите адвокати и подсъдими ще го получат официално едва след като процесът бъде насрочен за разглеждане в публично заседание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Павел Александров и още трима служители на Фонда за лечение на деца

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу бившия директор Павел Александров и още трима бивши служители на фонда за лечение на деца. Обвиненията са срещу главния експерт Катерина Котева, Татяна Радева -..

публикувано на 01.08.17 в 19:44
Павел Александров

Съпругата на Павел Александров твърди, че намерените в дома им златни накити са нейна собственост

Съпругата на бившия директор на Фонда за лечение на деца е предоставила на разследващите от ГДБОП документи, че намерените в дома на Павел Александров златни накити и монети са нейна собственост. Тя ще поиска от специализираната прокуратура да ѝ бъдат..

публикувано на 09.05.16 в 15:40
Павел Александров

Адвокат Ангелова: Структурата на фонда не позволява Павел Александров да извърши посочените престъпления

В обществото се насади мнението, че Павел Александров и служители на Фонда са ограбвали децата и са извършвали присвоявания, което не е така. Обвинението е изключително общо, то касае сговор за извършване на престъпления, някои от които..

публикувано на 26.04.16 в 08:34

Л. Йорданова: Отдавна има данни, че Павел Александров не е удобен като директор на Фонда

Трима от задържаните от Фонда за лечение на деца бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения. Както се казва: "По Цветановски – без Цветанов" – такава може да бъде интерпретацията на това, което се случва във Фонда. Това каза в предаването..

публикувано на 22.04.16 в 15:23

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров

Директорът на Фонда за лечение на деца Павел Александров и още седем длъжностни лица от Фонда са задържани за 24 часа за участие в организирана престъпна група за длъжностни престъпления и получаване на подкупи, съобщиха от Специализираната..

обновено на 20.04.16 в 16:50
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47