Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

| обновено на 23.08.17 в 15:01
Снимка: БНТ
Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той ще управлява обществената телевизия през следващите три години. 

Съветът за електронни медии (СЕМ) гласува и избра Каменаров за генерален директор на Националната телевизия с гласовете на Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов даде своя глас за Валерий Тодоров. Сред аргументите за избора му членовете на медийния регулатор изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията. 

Председателят на СЕМ София Владимирова определи концепцията на Константин Каменаров като най-реалистична:

Залага на програмната дисциплина, което гарантира предвидимост на програмата и създава модел на очакване у зрителя. Продукцията на БНТ ще бъде произведена с качество, което да гарантира нейното успешно маркетиране.

Константин Каменаров е телевизионер и бивш новинар в БНТ. Той заложи в своята концепция на реални идеи и консервативно финансиране, но отбеляза, че бюджетът е недостатъчен за БНТ. Новините и публицистиката според него са гръбнакът на медията, но за да не се превръщат те в самотен остров, приоритет е програмата, за да може БНТ да се превърне в алтернатива на комерсиалните телевизии.

Реформи и подобряване на финансовото състояние на БНТ, промени в начина на финансиране за външни продукции, технологично обновление и вглеждане в проблемите на обществото – това бяха едни водещите цели, които представиха пред СЕМ кандидатите за поста генерален директор на медията за следващите три години – спортният журналист Сашо Йовков, бившият директор на БНР Валерий Тодоров, бивш финансов директор на телевизията Тома Иванов, журналистът Иван Гарелов, телевизионерът и бивш новинар в БНТ Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

Още за избора чуйте от репортажа на Даниел Инков за предаването "12+3".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Доц. Иво Инджов: В концепцията на Каменаров има доста спорни моменти

Жана Попова , преподавател по телевизионни жанрове в Софийския университет,  и доц. Иво Инджов , преподавател по журналистика във Великотърновския университет, коментираха в "12+3" избора на Константин Каменаров за генерален директор на БНТ.  Той беше..

публикувано на 23.08.17 в 12:45
Нели Огнянова

Нели Огнянова: Обществената медия възпитава граждани, не само потребители

Съветът за електронни медии ще проведе избор за нов генерален директор на Българската национална телевизия. Пред "Хоризонт" медийният експерт проф. Нели Огнянова поясни, че всички възможности са отворени – всеки от изслушаните кандидати формално може..

публикувано на 23.08.17 в 08:45
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47